vaistai.lt
Lietuvos sveikatos apsaugos ministrui – PSO pasitikėjimasPasaulio sveikatos organizacijos (PSO) Europos regiono biuras nominavo Lietuvos sveikatos apsaugos ministrą Vytenį Povilą Andriukaitį 67-oios Pasaulio sveikatos asamblėjos viceprezidentu. Tokioms pareigoms Lietuvos atstovas nominuojamas pirmą kartą. „Lietuvai didelė garbė atstovauti visam PSO Europos regionui tokiame svarbiame globalios sveikatos renginyje, – sako ministras V. P. Andriukaitis. – Neabejotinai, ši nominacija – tai visos Lietuvos komandos darbo Pasaulio sveikatos organizacijoje, jos Vykdomojoje Taryboje bei Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai metu, aukščiausias įvertinimas“.
daugiau
Informacija keliautojams apie Ebola karštligės virusąEbola karštligė yra Ebola viruso sukeliama reta, sunki, dažnai mirtina liga. Ji perduodama tiesioginio sąlyčio metu su gyvų ar mirusių užsikrėtusių asmenų krauju ar kitais organizmo skysčiais (pavyzdžiui, seilėmis ar šlapimu).Nesaugių lytinių santykių metu, septynias savaites po išgijimo, ligoniai gali perduoti ligos sukelėją. Liga galima užsikrėsti po tiesioginio sąlyčio su mirusių ar gyvų laukinių gyvūnų (pvz. beždžionių, miško antilopių ir šikšnosparnių) krauju ir kitais organizmo skysčiais. Skirtingai nei gripas, Ebolavirusas oru neperduodamas. Užsikrėtus virusu inkubacinis periodas trunka 2–21 dieną.
daugiau
VLK tarptautinėje konferencijoje buvo analizuojami aktualūs sveikatos sistemos klausimaiGegužės 8 d. Seime vykusi penktoji metinė Valstybinės ligonių kasos (VLK) konferencija, kuri šiais metais buvo ir tarptautinė, sulaukė didelio susidomėjimo. Joje dalyvavo ne tik aukščiausi valstybės vadovai, užsienio svečiai, bet ir daugiau kaip 300 dalyvių iš gydymo įstaigų, medikų ir pacientų organizacijų. Taip pat Seimo nariai, Seimo darbuotojai, „Sodros", Valstybinės mokesčių inspekcijos, Sveikatos apsaugos, Finansų ir kt. ministerijų atstovai bei kiti besidomintys Lietuvos sveikatos sistemos pokyčiais.
daugiau
Psichosocialinė pagalba – svarbi vėžio gydymo sudedamoji dalisPsichosocialinės pagalbos svarba onkologiniams pacientams bus aptariama antrą kartą Lietuvoje vykstančioje tarptautinėje konferencijoje. „Ligos akivaizdoje žmogus sutrinki, suirzti, apima pykčio protrūkiai, mirties ir kančios baimė. Ir visa tai – savaime suprantamos būsenos, – psichologinės pagalbos patirtimi dalijasi krūties vėžį įveikusi p. Sarmitė. – Man pačiai psichosocialinė pagalba susirgus buvo naudinga tuo, kad turėjau galimybę pasidalyti savo rūpesčiais, baimėmis, susijusiomis su liga. Buvo labai svarbu gauti sustiprinantį palaikymą iš psichologų ir kitų bendro likimo draugų“.
daugiau
Nustatytos aiškios taisyklės, kaip panaudoti negyvūninio maisto atliekasĮsigaliojo Negyvūninio maisto naudojimo gyvūnams šerti tvarkos aprašas. Šiuo teisės aktu nustatomos aiškios taisyklės ir tvarka, kaip negyvūninio maisto atliekos turi būti surenkamos prekybos, viešojo maitinimo ar kt. įmonėse, rūšiuojamos, laikomos, apskaitomos ir išvežamos bei kokius reikalavimus turi įgyvendinti verslininkai, norintys tokiomis atliekomis šerti gyvūnus. Apie tai, kokios naujovės numatytos naujajame teisės akte, kalba Valstybinės maisto ir veterinarijos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vedėjo pavaduotoja Kristina Stakytė.
daugiau
Vaikų kurtumo negaliai įveikti – du kompensuojami kochleariniai implantaiSunkią kurtumo negalią turintiems vaikams bus kompensuojami du abiems ausims skirti kochleariniai implantai. Tokia galimybė atsirado sveikatos apsaugos ministrui Vyteniui Povilui Andriukaičiui įsakymu patvirtinus naują kochlearinių implantų kompensavimo tvarką. Iki šiol kochleariniai implantai vienai ausiai buvo skiriami, esant sunkiems arba labai sunkiems, klausos sutrikimams, kai įprastos klausos gerinimo priemonės nepadėdavo. Tik išskirtiniu atveju, apkurtus dėl meningito, implantai buvo skiriami abiems ausims.
daugiau
VLK kviečia sužinoti, kiek kainavo gydymasValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) ragina pacientus aktyviau naudotis suteikta galimybe ir sužinoti, kiek kainavo jų gydymas. Mūsų šalies pacientai, kurie gydėsi ligoninėse, vis dar neskuba sužinoti, kiek kainavo jų gydymas, kurio išlaidos apmokamos Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) biudžeto lėšomis. Gavusių popierines ataskaitas yra vos keliasdešimt. Pagyvėjimas pastebimas naudojantis elektroninėmis paslaugomis, kuriomis naudojantis irgi galima rasti tokius duomenis.
daugiau
Iš rinkos surenkami latviški konservaiValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF gavo pranešimą iš Latvijos apie rūkytų šprotų aliejuje konservus, kuriuose nustatytas padidintas policiklinių aromatinių angliavandenilių kiekis. Šprotų gamintojas – Latvijos įmonė SIA „Roja F.C.T“, (Raina 10, Valdemarpils). Į Lietuvą šiuos konservus įvežė individuali įmonė „Mandina“ (Paliūniškio g. 11, Panevėžys). Iš viso buvo įvežtos 2 832 skardinės po 240 g (679,68 kg, partijos numeris 13.11.2013, tinkamumo vartoti terminas – 2016-05-13).
daugiau
Šernų judėjimą į šalies miškų gilumą apribojo tvoraValstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad praėjusią savaitę baigta tiesti šernų judėjimą ribojanti tvora ties Varčios mišku, Alytaus rajone. Fizinius barjerus, ribojančius laukinių žvėrių migravimo arealus, pasaulio, Europos ir mūsų šalies mokslininkai pripažįsta viena efektyviausių priemonių, kovojant su užkrečiamųjų ligų, tokių kaip klasikinis ar afrikinis kiaulių maras, plitimu. Nutiesta tvora skirta apriboti šernų judėjimą iš Varčios miško, kuriame sausio mėnesį buvo nustatyti afrikinio kiaulių maro užkrato židiniai, į šalia esantį Punios šilą ir Trakų rajono miškus.
daugiau
VLK pradeda skelbti komisijų sudėtisValstybinė ligonių kasa prie Sveikatos apsaugos ministerijos (VLK) informuoja, kad nuo šiol viešai bus skelbiamos visų komisijų, kurių nariai rengia technines specifikacijas vaistams, medicinos pagalbos priemonėms ir kitoms medicinos prekėms įsigyti, sudėtys. Daugumą minėtų komisijų – daugiau kaip 80 procentų –  sudaro visuomenėje žinomi medikai specialistai. Centralizuotai viešojo pirkimo būdu perkami medicininiai gaminiai, kurie yra  pristatomi į gydymo įstaigas. 
daugiau
4191 - 4200 iš 4760 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  411 412 413 414 415 416 417 418 419 420  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 



Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos